Muutaman sukupolven päästä tulevaisuuden toivot pääsevät lukemaan niinkin aataminaikuisesta järjestelmästä kuin eläke ja sen ansaintamekanismi.

Tämän päivän poliitikot horisevat suut vaahdossa eläkeiän nostamisesta ja sitten taas toisaalta nuorten työntämisestä työelämään päiväkouluikäisestä lähtien. Missä mennään kun kaikki vain puhuvat eivätkä vaivaudu edes hetkeksi kuuntelemaan, mitä muut sanovat.

Onko tulevaisuus liukuhihnalla, voileivän päälle metvurstia tienaavissa 80-vuotiaissa, jotka elättävät jälkikasvuaan, joka odottaa omaa vuoroaan liukuhihnalle? Kuka pelastaa vanhukset, nuoret, aikuiset  ja lapset, kuka on kiinnostunut ihmisistä?
 
Onko meille kasvanut poliitikkosukupolvi, jonka aivot on vedetty nenän kautta pois jossain puolueen nuorisojaostossa? Mitä Tyhmä-kahvia eduskunnan kuppilassa oikein kansanedustajille juotetaan? Missä vaiheessa yksinkertaisesta elämästä on tullut monimutkainen ja poliitikkojen ajatuksettomassa virrassa keikkuva kaarnavene, jolla ei ole minkäänlaista järkevää saati inhimillistä päämäärää?
 
Eikö vallankahvassa epätoivoisesti roikkuva pehmytaivopoliitikkolauma näe nenäänsä pidemmälle? Mitä järkeä on ryöstää tutinlutkutusikäiset vaippakansalaiset päiväkotien virikemaailmasta kilpailemaan 100-vuotiaiden kanssa yhä vähenevästä määrästä työpaikkoja?
 
Onko meillä edessä kauhuskenaario, jossa eläkeikäisiä riistetään työelämässä metvurstin voimalla hamaan hautaan? Eikä unohdeta päiväkoti-ikäisiä, nuoria tai aikuisia, joiden pitää selvitä päiväkodeista vauhdilla koulutusputkeen ja kiitää salamana koulutuksesta täysinoppineina ammattilaisina työelämän orjiksi. Tutit tutiskoot ja vaippaikäiset kärrättäkööt barrikadeille.
 
Ainoa järkevä ehdotus tällä hetkellä lienee se, että kuskataan armeijan soppakattilakolonna eduskunnan eteen ja jaetaan poliitikoille ilmaista ja monin eri tavoin subventoitua aivosoppaa, jotta päiden täytteeksi saataisiin edes jotain muuta kuin sanojen varjoja täyttämättömien vaalilupausten katteeksi.
 
Onko elämän tarkoitus vain ja ainoastaan työnteko, vai kenties sittenkin itse elämä, jossa työ on sopiva osuus elämästä, ei suinkaan koko elämä?
 
Pelastetaan edes ihmiset, poliitikoista ei niin väliä!