Kaikenvaltakunnan läskitieteen professorit ja rasvasolu-dosentit kirkuvat hysteerisinä miten kansa pulskistuu ja laiskistuu, kuolevat penteleet nuorina. Vuositolkulla kansaa on opetettu alaluokilta lähtien, että kilpikonnille ja kaneille soveltuva ruokavalio on se ainoa ja oikea. Samalla säännöllisin väliajoin ilmestyy toinen toistaan tieteellisempää artikkelia siitä, että maito, kahvi, viina ja voi ovat vallan mahdottoman vaarallista nautittavaa.
 
Seuraava tieteen jästipää sitten on tutkimustensa perusteella tullut siihen tulokseen, että maito, kahvi, viina ja voi ovatkin mahdottoman terveellisiä. Jos ei muuta perustelua keksitä, niin onhan niissä jotain flavonoideja ja itse asiassa ne ovat erinomaisen funktionaalista nautittavaa. Onkohan jossain jonkin sortin sanatehdas, jossa tuotetaan liukuhihnalla kaiken valtakunnan sanahirviöitä, joita tuputetaan kvaasitieteen tueksi ja sloganeiksi? Miten kukaan tervejärkinen enää voi uskoa mihinkään, jota mainostetaan tieteen nimissä? Voi pyhä yksinkertaisuus ja tuplavirsut päälle, maalaisjärjen käyttö on edelleen sallittua, kai?
 
Tosiasia on se, että mitä laihemmiksi ja läpinäkyvimmiksi julkimot, turhimot ja mallimot käyvät, sitä pulskemmaksi tavallinen kansa turpoaa. Lööppien pimpopäiset komistukset ja kaunokaiset laihduttavat romulla, kamalla ja trendihuumeilla, vaan tavallinen kansa joutuu tyytymään kevyt-tuotteisiin, jotka tunnetusti eivät ole kevyitä muussa suhteessa kuin ravintosisältönsä määrässä.
 
Tavallisella pullukalla ei ole mahdollisuutta photoshopata itseään, kyllä se on läskinen ja karu todellisuus, joka ahtautuu aamuisin ruuhkabusseihin tuskanhiki otsalla helmeillen. Ennen busseihin mahtui enemmän porukkaa kun kansa pysyi kohtuupainossa tyhmyyttään. Eivät rääpäleet ymmärtäneet laihduttamisesta mitään, eivät edes nykyisin joka kevät puhkeavasta dieetti-epidemiasta, jota vastaan ei ole keksitty rokotetta.
 
Hohhoijaa, mitähän tapahtuu kun kansa ottaa onkeensa ja laihtuu olemattomiin? Valtiovalta pakottaa valmistajat lisäämään kaiken valtakunnan laihdutusmömmöä kaikkeen syötävään, juotavaan ja muuten vaan imuroitavaan turhaan kamaan. Kansahan hupenee ihan silmissä. Maailman pitäisi kai pelastua, vaan kuinkas sitten käykään? No totta hemmetissä tietysti niin, että mitä laihemmaksi porukka käy, sitä pulskemmiksi taas julkimot, turhimot ja mallimot photoshopataan, ellei peräti pakkosyötetä kuin kalkkunat joulunaikaan. Kun kaikki ympärillä kolisevat luurangot aiheuttavat meluhaittoja, palataan historian alkuhämäriin ja ihannoidaan täysin päinvastaista malli-ihmistä. Ihminen ei ole koskaan valmis tai kaunis omissa ja stailaajien silmissä. Iso tukka, kuiva nahka ja terävät luut, on siinä 2000-luvun kauneus- ja ihmiskäsitystä jälkipolville.
 
Ei muuta kuin marssille tavallisen ihmisen puolesta. Historia sen kuin toistaa itseään ja luulisi ihmisten jo oppineen jotain, vaan eikös mitä. Sama luuranko-humppa jatkuu, kunnes jonkin ajan kuluttua joku tiedemies tutkii ja tekee kerrassaan ihmeellisen havainnon, jokainen ihminen on parhaimmillaan, terveimmillään ja kauneimmillaan omansa painoisena, kokoisena ja tapaisena. Ja hurlums hei, alkaa tavis-rumba, kunnes ilmestyy seuraava tieteellinen artikkeli. O tempora o mores...